PH-waarde

Wist je dat…

de pH-waarde van een gezonde huid 5,5 is? Vaak hoor je cosmeticamerken spreken over ‘pH-neutraal’. Dit is een pH van 7(!), waardoor dus eigenlijk veel verzorgingsproducten juist een te hoge pH hebben. Daardoor raakt je huid uit balans, droogt uit en onzuiverheden en allergenen hebben vrij spel.

Water is goed voor je huid?

Wist je dat het water in Nederland een pH-waarde heeft van 8? Je kunt je voorstellen dat teveel douchen geen goede invloed heeft op je huidconditie. Veel zeep heeft zelfs een pH-waarde van 9! Bedenk eens hoeveel schade je huid kan oplopen als je je huid regelmatig met zeep en water wast. Het klinkt tegenstrijdig, maar water droogt je huid juist uit. Natuurlijk herstelt de huid zich, maar dit kan wel tot 14 uur duren. Grote kans dat je de zuurmantel van je huid voor die tijd al weer opnieuw beschadigd hebt. Bedenk je maar eens: reinig je je huid twee keer per dag met water en zeep, wanneer kan de huid zich dan herstellen?

IK Skin Perfection heeft daarom producten ontwikkeld met een pH-waarde gelijk aan de pH-waarde van de huid zodat de zuurgraad van de huid in balans komt of blijft. Hierdoor krijgen bacteriën geen kans en pakken we huidproblemen aan. Een goede pH-waarde is essentieel voor het opbouwen van een perfecte huidconditie!

Schoonheidssalon Duiven Petra Barthen Professional Skincare - IK Skin Perfector pH-waarde indicator

PH indicator

De pH-waarden in de producten van IK Skin Perfection zijn afgestemd op de natuurlijke pH van je huid. Deze waarden zijn terug te vinden in de pH-indicator.

Open chat
Hulp nodig?
Hallo,
Waar kan ik je mee helpen?